Trygve Slagsvold Vedum og Jan Tore Sanner før avstemningen om kommune- og regionreformen tidligere i år. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Trygve Slagsvold Vedum og Jan Tore Sanner før avstemningen om kommune- og regionreformen tidligere i år. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixHeiko Junge / NTB scanpix
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Seks av ti mener regjeringen bidrar til økt sentralisering

59 prosent mener politikken dagens regjering fører, bidrar til økt sentralisering i Norge, viser ny undersøkelse.

En undersøkelse Sentio har utført på oppdrag fra  Klassekampen , viser at 59 prosent er «helt enig» eller «litt enig» i påstanden om at «de siste årene er det blitt ført en politikk som bidrar til økt sentralisering i Norge». Kun 8 prosent er helt uenig i påstanden.

– Dette viser at folk får med seg hva som skjer. Fellesnevneren i alt denne regjeringen foretar seg, er å presse fram stordrift og sentralisering, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum, og viser til politireform, regionreform og kommunereform som eksempler.

Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) mener Vedum driver med skremselspropaganda.

– Vi fører en politikk for bedre velferdstjenester der folk bor. Vi bygger mer vei og legger til rette for flere trygge jobber i hele Norge. Distriks-Norge går bra, de sentrale strøkene vokser nå mer enn før, sier Sanner.

(©NTB)