– Vi ønsker å vokse og vi vil ha økt trivsel i Namdalen. Da må vi stå samlet opp mot et nytt fylke, sier Namsos-ordfører Arnhild Holstad. Foto: Arbeiderpartiet
– Vi ønsker å vokse og vi vil ha økt trivsel i Namdalen. Da må vi stå samlet opp mot et nytt fylke, sier Namsos-ordfører Arnhild Holstad. Foto: ArbeiderpartietArbeiderpartiet
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

13 kommuner danner regionråd

13 kommuner i Namdalen går sammen i et regionråd for å få mer tyngde når Trøndelags-fylkene slås sammen.

Den nye regionen omfatter Namsos, Namdalseid, Flatanger, Fosnes, Overhalla, Grong, Høylandet, Namsskogan, Lierne, Røyrvik, Leka, Vikna og Nærøy og har rundt 36.000 innbyggere, melder NRK.

– Vi ønsker å vokse og vi vil ha økt trivsel i Namdalen. Da må vi stå samlet opp mot et nytt fylke, sier Namsos-ordfører Arnhild Holstad. Hun mener det også vil være tidsbesparende å fremstå som en enhet.

– Det blir krevende å reise nok rundt og besøke alle kommuner. Men hvis en gruppe kommuner samler seg og selger interessene sine tydelig og direkte, må det være bra.

Prosjektleder Ragnar Prestvik mener et samlet Namdalen er den eneste farbare veien for å bli hørt. Han mener det også er en styrke at ingen andre regioner i Trøndelag har så mange kommuner som samarbeider formelt.

– Vi ser at det blir lagt merke til når 13 kommuner uttaler seg samlet, og når det står 13 underskrifter under et opprop eller brev. Kommunene er blitt mer rause gjennom samarbeidet, sier Prestvik.

(©NTB)