Lise Askvik i P4 er blant initiativtakerne til det nye Helsepartiet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Lise Askvik i P4 er blant initiativtakerne til det nye Helsepartiet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixHåkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

P4-profil fikk godkjent nytt politisk parti

Helsepartiet er godkjent som politisk parti i Norge, og kan dermed stille til stortingsvalget.

Regelverket krever 5.000 underskrifter for at et politisk parti kan stille liste til stortingsvalget.  Helsepartiethar samlet inn nær 6.500, ifølge stifterne. Denne uken godkjente Brønnøysundregistrene de innsendte signaturene, skriver  Dagens Medisin.

P4-journalist Lise Askvik, som har tatt initiativ til Helsepartiet, er foreløpig leder av partiet. Lene Haug, som kommer fra Frogner Høyre, er nestleder og kampanjeleder.

Nå jobbes det med å utarbeide partiprogram, og en viktig del av arbeidet er å innhente tilbakemeldinger fra fagfolk.

– Det er viktig å få fram det som er på innsiden, som systemvokterne nekter å snakke om. Vi er nødt til å ha dialog for å få fram virkeligheten, som må forstås, aksepteres og jobbes med av systemvokterne, sier Askvik.

Hun sier de har tiltrukket seg folk fra hele den politiske skalaen i begge retninger.

– Ønskene om endringer går i samme retning, uavhengig av tilhørighet. Det sier meg mye om den frustrasjon som pasienter, pårørende, fagkretser og andre i befolkningen opplever, sier Askvik.

Mindre helsebyråkrati, nedbygging av helseforetakene og kamp mot New Public Management-tenkning i helsevesenet er blant Helseparitets viktigste saker.

(©NTB)