– Det er ikke aktuelt for Senterpartiet å sitte i en regjering med en samarbeidsavtale med partier utenfor regjeringen, sier Marit Arnstad (Sp). Arkivfoto: Magnus Knutsen Bjørke
– Det er ikke aktuelt for Senterpartiet å sitte i en regjering med en samarbeidsavtale med partier utenfor regjeringen, sier Marit Arnstad (Sp). Arkivfoto: Magnus Knutsen BjørkeMagnus Knutsen Bjørke
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Sp takker nei til samarbeidsavtaler

Senterpartiet ønsker ikke å sitte i en regjering som har samarbeidsavtale med partier utenfor regjeringen. Løsningen dagens regjering valgte, frister ikke.

– Det er ikke aktuelt for Senterpartiet å sitte i en regjering med en samarbeidsavtale med partier utenfor regjeringen, sier Marit Arnstad (Sp), parlamentarisk leder, til  Aftenposten.

Partiet har dermed gjort det klart at de ikke vil være støtteparti for en regjering eller selv sitte i en regjering basert på støtte fra partier i en samarbeidsavtale.

Rett før SVs landsmøte i helga sa partileder Audun Lysbakken til  Aftenposten at SV kan tenkes inngå en formalisert samarbeidsavtale med en Ap-Sp-regjering, etter mønster av avtalen KrF og Venstre har med Solberg-regjeringen. Det har Arnstad nå tilsynelatende utelukket.

– Så enten må SV være med i regjeringen eller så må partiet gå i opposisjon?

– SV må selv velge sin strategi. Men vi ønsker ikke å ha en samarbeidsavtale med andre partier, sier Arnstad.

– En eventuell mindretallsregjering med Ap og Sp må stå fritt til å søke vekslende flertall. Det vil være en styrke for en slik regjering, sier hun.

Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik er ikke like konkret:

– Det viktigste nå er å få flertall for en annen politisk kurs, og erstatte Høyre- og Frp-regjeringen. Så tar vi alle slike spørsmål etterpå, Arbeiderpartiet lukker ingen dører, skriver Tajik i en epost.

(©NTB)