Christine Meyer utelukker ingenting, men vil ikke si hvordan hun vil stille seg dersom bergen Høyre vil ha henne som listetopp. Lokale partitopper er også tilbakeholdne med å kommentere et eventuelt kandidatur, men gir den tidligere byråden og SSB-sjefen gode skussmål. Arkivfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Christine Meyer utelukker ingenting, men vil ikke si hvordan hun vil stille seg dersom bergen Høyre vil ha henne som listetopp. Lokale partitopper er også tilbakeholdne med å kommentere et eventuelt kandidatur, men gir den tidligere byråden og SSB-sjefen gode skussmål. Arkivfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpixCornelius Poppe / NTB scanpix
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Høyre-topper i Bergen positive til Meyer

Den avgåtte SSB-direktøren Christine Meyer utelukker ikke et comeback i bergenspolitikken. Lokale Høyre-topper gir henne gode skussmål.

I et intervju med Bergens Tidende ble Meyer spurt om hvordan hun ville stille seg til en forespørsel om å bli Høyres byrådslederkandidat i byen.

– Nei, det må jeg i så fall ta der og da, hvis det skjer, lød svaret fra Meyer. Hun skal tilbake til Norges Handelshøyskole, men sier hun har lært seg «å ikke utelukke noe om frem­tiden».

Avisen har spurt flere lokale Høyre-topper om hva de mener om Meyer som en mulig listetopp ved valget neste år. De roser den nylig avgåtte sjefen for Statistisk sentralbyrå.

– Hun er en god politiker og har gjort en god jobb for Bergen Høyre tidligere, sier lokallagsleder Anne Lorgen Riise. Men hun vil ikke kommentere en mulig listeplass for Meyer. Valgkomiteen i Bergen Høyre oppnevnes førstkommende lørdag.

– Vi er på jakt etter to toppkandidater til listen, og vi setter pris på alle dyktige folk som melder seg til tjeneste, sier Riise, som selv er uaktuell som topp­kandidat.

En som kan havne øverst på valglisten er dagens gruppeleder i bystyret, Hilde Onarheim. Hun sier Meyer vil være «en meget god kandidat».

Meyer har tidligere vært både finansbyråd og helsebyråd i Bergen. Hun var også statssekretær i Kjell Magne Bondeviks regjeringen og har vært med i Høyres kvinnepolitiske utvalg og i programkomité.