Fylkesmann i Hordaland Lars Sponheim beholder jobben som fylkesmann for de sammenslåtte fylkene Hordaland og Sogn og Fjordane, etter det NTB kjenner til.
Fylkesmann i Hordaland Lars Sponheim beholder jobben som fylkesmann for de sammenslåtte fylkene Hordaland og Sogn og Fjordane, etter det NTB kjenner til.Lise Åserud / NTB scanpix
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Lars Sponheim blir fylkesmann for Vestlandsregionen

Lars Sponheim blir fylkesmann for sammenslåtte Hordaland og Sogn og Fjordane. Fylkesmannen får sete i Leikanger.

Sponheim har vært fylkesmann i Hordaland siden 2010, og har nå fått et nytt åremål på seks år.

Da intensjonsavtalen for Vestlandsregionen ble signert av fylkesordførerne i Sogn og Fjordane og Hordaland, Jenny Følling (Sp) og Pål Kårbø (KrF), 17. januar i år, het det at Fylkesmannen skulle bli lagt til Leikanger.

Men før intensjonsavtalen ble signert, sendte fylkesmann i Hordaland, Lars Sponheim, melding til Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H), om at Fylkesmannen for den nye Vestlandsregionen burde ha sete i Bergen. Han fikk imidlertid ikke viljen siden, og fylkesmannskontorene blir nå i Leikanger.

I statsråd fredag ble også stortingsrepresentant Harald Tom Nesvik utnevnt til fylkesmann i Møre og Romsdal. Han etterfølger partikollega Lodve Solholm, som blir pensjonist neste år.

(©NTB)