Elleve nye realfagskommuner

Skole. Fra høsten kan ytterligere elleve kommuner kalle seg realfagskommuner. Det er en del av regjeringens satsing på realfag.
Totalt er 54 kommuner er med i realfagssatsingen. Illustrasjonsfoto: Terje Lien

Totalt er dermed 54 kommuner med i satsingen, som startet i 2015.

– Noen av de nye realfagskommunene har i dag mange elever på lavt nivå som de vil løfte. Andre kommuner vil jobbe for å få flere elever helt i toppen, forklarer kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

De nye realfagskommunene er Nannestad i Akershus, Nedre Eiker i Buskerud, Lebesby i Finnmark, Hemnes, Sørfold og Øksnes i Nordland, Vestre Slidre i Oppland, Berg og Lenvik i Troms og Vestfold-kommunene Re og Sandefjord.

– Akershus og Nordland er de fylkene som nå får flest realfagskommuner. Realfagskommunene er viktige forbilder for andre når det gjelder arbeidet med matematikk og naturfag fra barnehagen og ut hele grunnopplæringen, sier Røe Isaksen.

(©NTB)

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.