Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo og Akershus på topp i VGS-undersøkelse

Landets videregående skoler har fått karakterer i en ny rapport, bestilt av kunnskapsministeren. Oslo og Akershus har de beste skolene, mens Finnmark har de dårligste, viser rapporten.

Karakterer fra 1 til 6 angir hvilke resultater rektor oppnår på hver enkelt skole, og landsgjennomsnittet er gitt karakter 3,1, skriver Aftenposten.

Rapporten har kategorisert 359 videregående skoler i fem grupper, hvor gruppe 1 utgjør de 20 prosent svakeste skolene og gruppe 5 de 20 prosent beste. I Oslo er ingen av skolene i den dårligste gruppen og nesten halvparten i den beste. Fylket får en snittkarakter på 3,7, i likhet med Akershus

Nordland, Troms og Finnmark kommer dårligst ut. Alle de sju videregående skolene i Finnmark ligger i gruppe 1.

– Dette resultatet viser bare hvor mye arbeid vi har igjen, sier fylkesordfører i Finnmark Runar Sjåstad (Ap) til avisen.

Resultatene er beregnet ut fra elevkullene som startet på videregående skole i 2008-2009. Tallene er ment som et verktøy for skoleeierne for å styrke utvikling og ressurser.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) understreker at undersøkelsen ikke viser alle sider ved skolene.

– Men mange dropouts og et høyt antall elever som ikke får med seg det de skal gjennom skolegangen sin, er uansett kritisk, sier han.

(©NTB)