Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen har fått med seg programkomiteen i Høyre på å droppe innføring av karakterer for elever i 5. klasse på barneskolen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen har fått med seg programkomiteen i Høyre på å droppe innføring av karakterer for elever i 5. klasse på barneskolen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixTerje Bendiksby / NTB Scanpix
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Høyre dropper karakterer fra 5. klasse

Høyre går bort fra forslaget om å innføre karakterer for elever som går i 5. klasse på barneskolen.

– Vi fjerner karakterkravet rett og slett fordi det er for tidlig med karakterer allerede i 5. klasse. Det er ingenting som tyder på at det vil gi et løft for elevene. Vi vil beholde dagens system med karakterer først i ungdomsskolen, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen til Aftenposten.

Han leder Høyres programkomité som utarbeider forslag til partiets politikk for perioden 2017– 2021. De endelige vedtakene blir gjort på landsmøtet i mars.

For fire år siden vedtok Høyre at partiet vil innføre karakterer fra 5. klasse. I dag får norske skolebarn karakterer fra 8. klasse, altså når de starter på ungdomsskolen. Hvis programkomiteens forslag blir vedtatt til våren, vil det også være Høyres politikk de neste fire årene. (©NTB)