Frist meg inn i ledelsen

Språkspalta. Norske kommuner bruker mange ord og omveier for å beskrive lederstillingene. Det er ikke nødvendig.
Agnar Kaarbø. Foto: Terje Lien

Da Harald Stokkeland og jeg skrev en serie om kommunal ledelse her i avisen i 2013, slo det oss at den kommunale lederen kan sammenlignes med en elg. Ikke synlig med en gang, men markant når du først får øye på vedkommende. Noen vil si traust. Jeg vil si nøktern og jordnær. Det er bra, men gjenspeiles det i stilling ledig-annonsene for rådmenn og toppledere?

Det varierer. Noen søker etter en leder, noen søker etter en administrator, noen søker etter et overmenneske, noen søker etter en som skal videreutvikle organisasjonen. Og noen har ikke helt bestemt seg.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Les mer om partikkel og artikkelkjøp her

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!