Jan Tore Sanner (H) varsler nå at Finansdepartementet oppjusterer skatteanslaget for inneværende år. Arkivfoto
Jan Tore Sanner (H) varsler nå at Finansdepartementet oppjusterer skatteanslaget for inneværende år. Arkivfoto
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Oppjusterer skatteanslag i valgkampinnspurten

Ei uke før stortingsvalget øker regjeringen skatteanslaget for inneværende år. Gevinsten blir på rundt 3 milliarder kroner i år, ifølge nye tall.

Dette framkommer i et brev fra kommunalminister Jan Tore Sanner (H) til partifelle Frank Jenssen, melder NTB.

Jenssen har i et skriftlig spørsmål bedt Sanner vise veksten i inntektene under forrige regjering og den nye. Her skriver Sanner blant annet:

«For 2017 er det lagt til grunn at ny informasjon om skatteinngangen tyder på at kommunesektorens skatteinntekter blir 4 mrd. kroner høyere enn lagt til grunn i revidert nasjonalbudsjett».

I revidert nasjonalbudsjett i mai ble skatteanslaget nedjustert med 850 millioner kroner. Samlet betyr det nye anslaget fra regjeringen at kommunesektoren totalt kan ligge an til inntekter rundt 3 milliarder kroner over det kommunene og fylkeskommunene opprinnelig budsjetterte med for 2017.

Normalt kommer regjeringen med oppdatert skatteanslag først i statsbudsjettet, som skal legges fram i midten av oktober.

Finansdepartementet er ansvarlig for skatteanslaget i statsbudsjettet. Sanner gir ingen flere opplysninger i brevet til partifelle Jenssen om hvordan den øvrige utviklingen i kommuneøkonomien er forventet å bli i år.

Om det nye anslaget treffer, er det tredje året på rad at Finansdepartementet har undervurdert skatteinntektene i statsbudsjettet.