Venter 100.000 fotturister

Ukas leder-intervju. Miljødirektoratet sa nei da rådmannen i Odda ville lage en lokal forskrift for å stoppe dårlig kledde turgåere. Nå satser Ole-Jørgen Jondahl på at god informasjon vil hindre skader.
Å være rådmann i Odda innebærer ekstra utfordringer. Bilder av Trolltunga er blitt vist på sosiale medier, og fotturister strømmer på. I 2010 var det omkring 1.000 besøkende, i år kan det bli over 100.000. Her er rådmannen selv på vei til fjellutspringet som ligger 1.100 moh. Turen tar 10 - 12 timer.

– Dere venter vel 100.000 fotturister til Trolltunga. Hvilke utfordringer gir det deg som rådmann?

– Vi er i en unik situasjon. Det velter inn med turister til Odda, og vi må ta de rette strategiske valgene slik at det blir bra både for turistene og lokalbefolkningen.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Les mer om partikkel og artikkelkjøp her

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.