Satser på å ri av stormen rundt «Havnesjefen»

Ukas leder-intervju. Øystein Svalheim er mannen som avgjorde svanen «Havnesjefens» skjebne. Kritikken som hagler, er ikke den største lederutfordringen landbrukssjefen har møtt.
Da en svane angrep et barn som var på tur med barnehagen i Os i juli, fikk lederen for Bjørnefjorden landbrukskontor – Øystein Svalheim – ansvar for saken. Foto: Privat

– «Havnesjefen» i Os ble avlivet natt til torsdag. Det har skapt mange sterke reaksjoner. Hvordan er det å stå i stormen?

– Jeg har jo hatt lang tid til å forberede meg. Slikt sett er jeg trygg på de faglige vurderingene som er gjort. Det er veldig viktig for min del å være trygg på at de er riktige. Jeg har rådført meg med ekspertise både hos Fylkesmannen i eget fylke og i andre fylker, lokale fugleeksperter og andre ornitologer.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Les mer om partikkel og artikkelkjøp her

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.