Angrep kommuner fra gutterommet

Fra gutterommet lammet 16-åringen hjemmesidene til en rekke kommuner med ett enkelt dataangrep.
Illustrasjonsfoto: Colourbox

Det var i romjula i fjor at 16-åringen satt på gutterommet og lekte seg med tjenestenektangrep (ddos), et målrettet angrep på nettsider ved at man oversvømmer en nettside med så mye data at legitim trafikk ikke slipper gjennom, melder Drammens Tidende.

Nå har gutten fått en tilståelsesdom i Drammen tingrett: Betinget fengsel i 16 dager og inndragelse av datautstyr. Gutten har godtatt dommen.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.