Legger om kurs etter åpenhetsdom

Fylkesmannen i Oslo og Akershus gjør om på eget vedtak om hemmelighold, etter dom i Oslo tingrett.
Bystyremedlem Bjørnar Moxnes (Rødt) ble frikjent for brudd på taushetsplikten da han publiserte opplysninger som Oslo kommune hadde sladdet i en granskingsrapport. Dommen får nå konsekvenser. Arkivfoto: Magnus Knutsen Bjørne

Fylkesmannen i Oslo og Akershus stadfestet i 2014 et vedtak fra finanskomiteen i Oslo kommune, som kun ga delvis innsyn i en granskingsrapport om de såkalte Lindeberg-sakene i kommunen. Det var denne rapporten bystyremedlem Bjørnar Moxnes (Rødt) senere publiserte mer fra enn kommuneledelsen ønsket.

Etter at Moxnes ble frikjent av Oslo tingrett for å ha brutt taushetsplikten, har også Fylkesmannen gjort om vedtaket fra i fjor, etter å ha blitt anmodet om å se på saken på nytt.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.