Tror flyktningene blir lenge

Politikk. Politikerne som diskuterte flyktningsituasjonen på KS’ landsstyremøte tirsdag, tror de som kommer nå, blir her lenge. Bare SV og Ap utfordrer modellen med frivillighet for kommunene.
Kommunalminister Jan Tore Sanner lyttet til debatten på landsstyremøtet i KS og sa etterpå at han ble oppløftet. – Debatten har kommet opp av de tradisjonelle skyttergravene, sa han. I panelet Ingvild Kjerkhol (f.v.), Helge André Njåstad, Bård Vegar Solhjell, Bjørn Arild Gram og Gunn Marit Helgesen. Foto: Terje Lien

– Vi må sørge for at de som er flyktninger i dag, blir samfunnsborgere i morgen, sa kommunalminister Jan Tore Sanner (H), da han tirsdag orienterte landsstyret om neste års statsbudsjett.

De viktigste punktene for kommunene i budsjettet, er når det gjelder flyktninger en økning av tilskuddet til vertskommuner for asylmottak og til bosetting av enslige mindreårige.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.