Vil ikke gi ut Excel-fil med regnskapsopplysninger

Lærdal kommune nekter gamleordføreren innsyn i data fra kommuneregnskapet som Excel-fil, fordi han allerede har fått opplysningene i en PDF-fil. Fylkesmannen har nå lagt til grunn at PDF-filen er en Word-fil – og stadfestet Excel-nekten.
– For oss handler dette om hva vi skal bruke tid på. Vi mener innsynskravet er besvart ved at han har fått innsyn på et annet format, sier rådmann Alf Olsen Jr. Foto: Magnus Knutsen Bjørke

Arne Sanden (Ap), ordfører i Lærdal kommune mellom 2007-2011, har siden april i år kjempet en forgjeves kamp for å få kommunen til å utlevere data fra regnskapssystemet.

– Jeg har ønsket innsyn i dette for å se nærmere på rådmannens redegjørelser for bruk av prosjektmidler etter brannen i Lærdal. Hvis rådmannen ikke har noe skjule her, gir han meg også innsyn i alt jeg ønsker uten å mukke, sier Sanden.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.