Helseminister Bent Høie (H) er ikke enig med leder av KS' rådmannsutvalg, som mener det var uklokt å fjerne ordningen med kommunal medfinansiering av sykehustjenester. Arkivfoto: Magnus Knutsen Bjørke
Helseminister Bent Høie (H) er ikke enig med leder av KS' rådmannsutvalg, som mener det var uklokt å fjerne ordningen med kommunal medfinansiering av sykehustjenester. Arkivfoto: Magnus Knutsen BjørkeFoto: Magnus Knutsen Bjørke
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Tror bruken av ø-hjelpssenger vil øke

Helseminister Bent Høie (H) tror bruken av øyeblikkelig-hjelp-senger i kommunene vil øke bare legene får tillit til at det er trygt å sende pasienter dit.

Han avviser at helsemyndighetene har feilberegnet behovet for kommunale øyeblikkelig-hjelp-senger. Alle kommuner er lovpålagt å ha et slikt tilbud fra i år. Erfaringene fra dem som har hatt dette en stund, er at sengene står tomme det meste av tiden. Belegget er bare 34 prosent på landsbasis, men varierer mye.

– Jeg tror ikke vi har overdrevet behovet. Men vi har en jobb å gjøre med å skape tillit blant fastleger og legevaktleger, slik at de ser at det er like trygt å sende pasienter hit som på sykehus, sier Høie til Kommunal Rapport.