Beregnet 40 millioner i tap på Frp-forsøk

Pleie og omsorg. Narvik og Trøgstad er neste par ut av Frps omsorgsforsøk. Narvik fant ut at de ville tape 40 millioner kroner årlig i forsøksperioden.
– Når vi nå har fått all informasjon og dokumentasjon fra Helsedirektoratet, ser vi at vi taper 40 millioner kroner årlig. Det er ekstremt mye for en kommune som Narvik, sier ordfører Rune Edvardsen (Ap) til Kommunal Rapport. Foto: Arbeiderpartiet

Både i Narvik og Trøgstad var politikerne i utgangspunktet positive til å forsøke Frps omsorgsmodell. Men i likhet med Stange, Sykkylven og Vestre Slidre har de nå trukket seg. Dermed blir det maks 13 kommuner med i forsøkene med statlig finansierte omsorgstjenester.

I Narvik sa bystyrets flertall (Ap, SV, Rødt, MDG og V) nei torsdag. På forhånd hadde rådmann Wenche Folberg regnet ut at kommunen ville tape 40 millioner kroner årlig de tre årene forsøket skulle vare.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.