To nye trekker seg fra omsorgsforsøk

Pleie og omsorg. Flesberg og Gjerstad er nummer seks og sju i rekken av kommuner som trekker seg fra regjeringens omsorgsforsøk. Nytt inntektssystem er én av forklaringene.
Flertallet i Flesberg kommunestyre lyttet til advarslene fra rådmann Jon Gjæver Pedersen, som mener det vil bli umulig å fryse omsorgsbudsjettet samtidig som de mister millionbeløp som følge av nytt inntektssystem. Arkivfoto: Joakim S. Enger

– Det har ikke vært særlig strategisk lurt av regjeringen å igangsette forsøk med statlig finansiering samtidig med kommunereform og forslag til nytt inntektssystem. Det blir altfor mye usikkerhet og umulig å få det til å gå i hop, sier ordfører Oddvar Garås (Sp) i Flesberg.

Kommunestyret i Flesberg vedtok torsdag å takke nei til Helsedirektoratets tilbud om å delta i forsøk med statlig finansierte omsorgstjenester. Bare Frps fire representanter stemte for forsøk. I Gjerstad var det et enstemmig kommunestyre som sa nei til deltakelse.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.