Flertallet i Flesberg kommunestyre lyttet til advarslene fra rådmann Jon Gjæver Pedersen, som mener det vil bli umulig å fryse omsorgsbudsjettet samtidig som de mister millionbeløp som følge av nytt inntektssystem. Arkivfoto: Joakim S. Enger
Flertallet i Flesberg kommunestyre lyttet til advarslene fra rådmann Jon Gjæver Pedersen, som mener det vil bli umulig å fryse omsorgsbudsjettet samtidig som de mister millionbeløp som følge av nytt inntektssystem. Arkivfoto: Joakim S. EngerJoakim S. Enger
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

To nye trekker seg fra omsorgsforsøk

Flesberg og Gjerstad er nummer seks og sju i rekken av kommuner som trekker seg fra regjeringens omsorgsforsøk. Nytt inntektssystem er én av forklaringene.

– Det har ikke vært særlig strategisk lurt av regjeringen å igangsette forsøk med statlig finansiering samtidig med kommunereform og forslag til nytt inntektssystem. Det blir altfor mye usikkerhet og umulig å få det til å gå i hop, sier ordfører Oddvar Garås (Sp) i Flesberg.

Kommunestyret i Flesberg vedtok torsdag å takke nei til Helsedirektoratets tilbud om å delta i forsøk med statlig finansierte omsorgstjenester. Bare Frps fire representanter stemte for forsøk. I Gjerstad var det et enstemmig kommunestyre som sa nei til deltakelse.