– Et forsøk med så få kommuner gir et for tynt statistisk grunnlag til å si noe om årsakssammenhenger. Skulle det hatt noen verdi som eksperiment, burde det minst vært 20 kommuner, sier forsker Trond Erik Lunder om forsøket med statlig finansiert eldreomsorg. Ill.foto. Magnus Knutsen Bjørke
– Et forsøk med så få kommuner gir et for tynt statistisk grunnlag til å si noe om årsakssammenhenger. Skulle det hatt noen verdi som eksperiment, burde det minst vært 20 kommuner, sier forsker Trond Erik Lunder om forsøket med statlig finansiert eldreomsorg. Ill.foto. Magnus Knutsen BjørkeMagnus Knutsen Bjørke
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Forsker: Umulig å måle effekt av omsorgsforsøk

– Det er umulig å måle effekter av forsøket med statlig finansierte omsorgstjenester. For å få til det, måtte det minst vært med 20 kommuner, sier forsker Trond Erik Lunder i Telemarksforskning. Maks ni blir med på forsøket.

Forsøket med Frps ønskete omsorgsmodell ble opprinnelig planlagt for inntil 20 kommuner, men ser ut til å ende opp med sju–ni kommuner. Som forsøk er det nærmest dødfødt, ifølge Lunder.

– Et forsøk med så få kommuner gir et for tynt statistisk grunnlag til å si noe om årsakssammenhenger. Skulle det hatt noen verdi som eksperiment, burde det minst vært 20 kommuner, sier han til Kommunal Rapports nettavis.