Kolberg sier nei til all tvang

Kommunestruktur. Selv om partiprogrammet åpner for tvang i enkelte tilfeller, sier Aps Martin Kolberg at partiet ikke vil stemme for tvangssammenslåinger.
Martin Kolberg mener Ap ikke vil stemme for tvangssammenslåinger. Foto: Tone Holmquist

I partiprogrammet sitt har Arbeiderpartiet åpnet for at de kan stemme for tvangssammenslåing i de tilfellene der tre eller fire kommuner har sagt ja, men den siste ikke vil. Men Kolberg sier at dette blir det diskusjon om nå i alle deler av partiet. Han sier at det neppe vil skje.

– Jeg er klar over at partiprogrammet har en slik formulering, men utviklingen vil gå i en slik retning at det blir vanskelig, sa han på en boklansering på Litteraturhuset i Oslo mandag. Det var Lokalsamfunnsforeningen som hadde arrangementet, og der er som kjent en forening mot tvanssammenslåing av kommuner, og sterke kritikere av kommunereformen. Boka som ble lansert var «Folkestyre eller elitestyre?» av Alf-Inge Jansen og Bjarne Jensen. Det er også en bok som bringer kritiske innlegg til kommunereformen.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.