Kritiserer innsatsen mot sosial dumping

Kommunene og statens arbeid mot sosial dumping er svakt og lite avskrekkende, konkluderer Riksrevisjonen i en fersk rapport.
Både stat og kommuner har for dårlige systemer for å hindre sosial dumping, mener riksrevisor Per Kristian Foss. Arkivfoto: Gorm Kallestad, NTB scanpix

Riksrevisjonen har i to ulike rapporter undersøkt det offentliges arbeid mot sosial dumping ved offentlige anskaffelser og mot arbeidsmiljøkriminalitet. Konklusjonen er nedslående.

– Utvidelsen av EU og Schengen-samarbeidet har gitt sterk økning i antall arbeidstakere som tilbyr tjenester i Norge. Dette har også ført til stadig grovere arbeidslivskriminalitet. Sosial dumping er én av hovedutfordringene i arbeidslivet. Vi risikerer å få en dårligere standard for arbeidsmiljø der kriminelle aktører også kan utkonkurrere lovlig drevne virksomheter, skriver Riksrevisjonen.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.