På kant med offentlighetsloven

Åpenhet. Valgløfter til tross: Både innbyggere og presse risikerer i verste fall å vente i månedsvis før Oslo kommune innvilger innsyn. Det går fram av ferske undersøkelser fra kommunerevisjonen.
Oslo-byrådet bryter offentlighetslovens regler om rask saksbehandling, viser revisjonens stikkprøver. – Det tar mer enn ti måneder å endre en kultur, hevder byrådsleders sekretær for kommunikasjon. Arkivfoto: Magnus K. Bjørke

Kommunerevisjonen i Oslo har siden mars undersøkt kommunens etterlevelse av offentlighetsloven på oppdrag fra kontrollutvalget. Både det nåværende og det tidligere byrådets håndtering av innsynskrav er undersøkt.

Revisjonens undersøkelser av offentlighetspraksis under Ap-byrådet viser at:

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.