Vinner tror ikke nedturen er over

Økonomi. - Med et sterkt fundament bygget over mange år tåler vi oljekrise. Derfor troner vi fortsatt øverst på rangeringen over landets mest attraktive næringskommuner, mener ordfører Ole Ueland (H) i Sola.
Ordfører i Sola Ole Ueland 
(H) kan nok en gang glede seg over at Sola kommer best ut som næringskommune. Foto: Magnus Knutsen Bjørke

NHO og Vista Analyse har tatt for seg næringsliv og privatøkonomi, arbeidsmarked, demografi, kompetanse og kommuneøkonomi, og sender Sola kommune i Rogaland for sjuende året på rad til topps i den årlige kåringen. Bærum og Oslo følger – også som vanlig – hakk i hel. Blant regionene rangeres Akershus Vest med Asker og Bærum høyest, foran Oslo og Nord-Jæren.

For Sola-ordfører Ole Ueland (H) er topplasseringen i år en ekstra god nyhet, ettersom Sola er en del av landet som har opplevd økt arbeidsledighet på grunn av oljekrisen. Kommunen har imidlertid en sunn økonomi som trekker opp, og scorer høyt på kompetanse- og inntektsnivået blant innbyggerne. Sola har videre en god balanse mellom eldre og unge, samt mange yrkesaktive innbyggere.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.