- Vil kommunalministeren sørge for å snu utviklingen mot store bofellesskap for utviklingshemmete, spør stortingsrepresentant Kjersti Toppe (Sp) i skriftlig spørsmål til Jan Tore Sanner (H). Arkivfoto: Magnus K. Bjørke
- Vil kommunalministeren sørge for å snu utviklingen mot store bofellesskap for utviklingshemmete, spør stortingsrepresentant Kjersti Toppe (Sp) i skriftlig spørsmål til Jan Tore Sanner (H). Arkivfoto: Magnus K. BjørkeMagnus Knutsen Bjørke
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Krever stopp i institusjonsbygging

Stortingsrepresentantene Kjersti Toppe (Sp) og Karin Andersen (SV) ber regjeringen gripe inn for å hindre flere store boligprosjekter for personer med utviklingshemming.

“Vil ministeren sørge for at utviklingen mot store bofellesskap for utviklingshemmete snus ved å gjeninnføre Husbankens retningslinjer som anbefalte maks 4-5 beboere, eller på annen måte sørge for at tilbudet til utviklingshemmete ikke re-institusjonaliseres?”

Det spør Toppe i et skriftlig spørsmål til kommunalminister Jan Tore Sanner (H) på bakgrunn av artikkelen i Kommunal Rapports nettavis om at kommunene fortsatt bygger mange store bofellesskap for utviklingshemmete. En tredel av prosjektene som fikk tilsagn om tilskudd i 2014 og 2015 - 32 av totalt 94 prosjekter - var større enn Husbankens anbefalte maksgrense på åtte boenheter.