Refser kommunene for BPA-praksis

Pleie og omsorg. – Kommunene gjør en del innstramminger i BPA-ordningen som ser ut til ikke å være i tråd med intensjon med loven, sier statsminister Erna Solberg (H), som vil vurdere å styrke retten til brukerstyrt personlig assistanse (BPA). 
– Kommunene må ta vare på hovedintensjonen i BPA-reformen, nemlig at de som får hjelp skal få styre mest mulig selv, sier statsminister Erna Solberg (H). Foto: Marte Danbolt

– Det viktigste med BPA er at brukerne skal bestemme mest mulig selv. Det må ikke mistes når kommunene utformer sine retningslinjer, sa Solberg, da hun innledet på en konferanse ULOBA arrangerer om brukerstyrt personlig assistanse i Oslo i formiddag.

Hun fortalte at regjeringen følger utviklingen i bruken av BPA nøye, blant annet gjennom en evaluering, som skal være ferdig om et par år. Også klager til Fylkesmennene vil være viktige for å vurdere om det er behov for å endre lovverket, eventuelt ved å innføre en forskrift, framholdt Solberg.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.