To av tre kommuner fortsatt uten BPA

Helse. I to av tre kommuner hadde ingen brukerstyrt personlig assistanse (BPA) ett år etter at ordningen ble rettighetsfestet. – Få kommuner har gjort noe aktivt for å informere om retten, sier lederen for BPA-evalueringen.
Statsminister Erna Solberg (H) varslet at hun vil vurdere å styrke retten til brukerstyrt personlig assistanse (BPA), da hun besøkte Ulobas konferanse om BPA-ordningen nylig. Så langt har rettighetsfestingen gitt liten effekt. Foto: Marte Danbolt

3.146 personer hadde BPA ved inngangen til 2016, ett år etter at ordningen ble rettighetsfestet. Det var 139 flere enn året før, en økning på snaut 5 prosent, viser tall regjeringen presenterer i sitt forslag til statsbudsjett for 2017. 

Kostra-tallene for 2015 viser samtidig at 268 kommuner – to av tre – fortsatt ikke hadde en eneste bruker med BPA ved utgangen av 2015. 168 kommuner hadde en eller flere BPA-brukere. 68 av dem hadde hatt vekst i antall brukere siste år. 41 kommuner hadde hatt en nedgang, mens 41 hadde samme antall brukere som året før rettighetsfestingen.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.