Generalsekretær i Human-Etisk Forbund Kristin Mile mener det vil være nyttig om statsministeren avklarer myndighetenes anbefalinger i god tid før de siste skoleukene før jul, da de fleste skolegudstjenestene avholdes. Foto: Human-Etisk Forbund
Generalsekretær i Human-Etisk Forbund Kristin Mile mener det vil være nyttig om statsministeren avklarer myndighetenes anbefalinger i god tid før de siste skoleukene før jul, da de fleste skolegudstjenestene avholdes. Foto: Human-Etisk ForbundHuman-Etisk Forbund
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Ber statsministeren avklare skolegudstjenester

Human-Etisk Forbund ber i et brev statsministeren avklare om det skal være forskjell på religionsutøvelse og religionsundervisning i skolen.

Bakgrunnen for brevet er den nasjonale debatten som har vært om skolegudstjenester. I brevet kommer det frem at Human-Etisk Forbund hoppet i stolen da de hørte statsministerens svar fra Stortingets talerstol.

- Når statsministeren omtaler skolegudstjeneste som et undervisningsopplegg, blir vi nødt å gjøre oppmerksom på at Utdanningsdirektoratet ikke tillater skolegudstjeneste som del av religionsundervisningen i KRLE-faget, heter det i brevet til statsminister Erna Solberg (H).