Mener forsøk gjør dem bedre rustet

Pleie og omsorg. Bedre kartlegging av brukernes behov, mer orden i datasystemene og penger til kvalitetsutvikling. Kommunene som deltar i forsøk med statlig finansierte omsorgstjenester tror det gjør dem bedre rustet for framtiden. Om brukerne merker noen forskjell, er foreløpig usikkert.
Prosjektleder Anne-Lise Ringerike i Hobøl kommune vet ennå ikke om brukerne har fått mer, mindre eller andre tjenester som følge av forsøket med statlig finansierte omsorgstjenester. Før nyttår må de ha revurdert alle vedtak i tråd med statlige kriterier. Foto: Magnus Knutsen Bjørke

– Vi er midt i innspurten med å revurdere vedtak og skal rapportere til Helsedirektoratet innen 30. januar. Først da kan vi se om brukerne får andre tjenester enn før. Men det er ingen grunn til å tro at brukerne har mistet tjenester. Vi vet at vi har fått flere brukere med vedtak, sier prosjektleder Anne-Lise Ringerike i Hobøl til Kommunal Rapport.

Hun sier de jobber som før, men med nye arbeidsverktøy og rutiner for tildeling av tjenester. Mange kommuner trakk seg fra forsøket før det ble igangsatt, fordi de var bekymret for de økonomiske konsekvensene. De seks kommunene som valgte å bli med er spente på regnskapet for 2016, men ikke særlig bekymret. 

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.