Frustrert over forsinkete bymiljøpakker

Samferdsel. Videre utbygging av bybanen i Bergen er i fare hvis ikke regjeringen får opp farten med bymiljøpakkene. Også andre storbyområder venter utålmodig på pengene som skal bidra til det grønne skiftet.
- Vi venter, og venter og venter. Det er ganske kritisk med forsinkelsene av bymiljøpakken, sier byråd for byutvikling Anna Elisa Tryti (Ap). Foto: Magnus Knutsen Bjørke

– Jeg opplever at storbyene er overivrige etter å få i gang det grønne skiftet. Vi vil gjerne redusere utslipp lokalt i våre byområder, og få bedre luft. Men vi møter ikke en like ivrig samferdselsminister, sier byråd for byutvikling, Anna Elisa Tryti (Ap) i Bergen.

Bergen bygger ut stadig nye etapper av bybanen. Snart er strekningen fra sentrum og ut til Flesland flyplass ferdig. Etter planen skulle den mye omtalte strekningen fra sentrum, over Bryggen, ut til bydelen Åsane bygges ut fra 2018. Men da må bystyrevedtaket være på plass i juni 2017. Det betyr at bymiljøavtalen mellom Bergen og regjeringen må være klar og signert tidlig på nyåret 2017, slik at byrådet kan forberede saken til bystyret.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.