Laksekommune ble skattevinner

Økonomi. Frøya kommune ble fjorårets skattevinner, viser ferske tall fra SSB. – Når det går bra med laksen, går det bra med Frøya, forklarer økonomisjefen. Totalt fikk Kommune-Norge 6 milliarder i ekstra skatteinntekter i fjor.
Økonomisjef Thomas Sandvik i Frøya kommune kan glede seg over å toppe tabellen over vekst i skatteinntektene i fjor. I Frøya økte inntektene med 70,4 prosent i 2016, før skatteutjevningen. Foto: Frøya kommune

– Frøya kommune er veldig heldig. Mens resten av Norge har slitt med oljenæringen, så har vi laksen. Den selger som bare det, sier økonomisjef Thomas Sandvik i Frøya kommune.

Tirsdag kom skatteregnskapsstatistikk fra SSB. Den viser at Frøya kommune i Sør-Trøndelag ble årets skattevinner. I 2015 hadde øykommunen 126,2 millioner kroner i inntekt mot 215,1 millioner kroner i 2016. Det er en vekst på 70,4 prosent.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.