Selvlært leder til ny toppjobb

Ukas leder-intervju. Uten høyere utdanning går Osmund Kaldheim fra den ene toppjobben til den andre i det offentlige. Nå går han fra rådmannsjobb i Drammen til direktørstilling i Husbanken.
– Jeg er opptatt av at ingen enkeltperson er overordnet organisasjonens behov, sier påtroppende direktør i Husbanken, Osmund Kaldheim. Her står han sammen med kommunalminister Jan Tore Sanner (t.v.) og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen. Foto: Magnus Knutsen Bjørke

– Hvorfor har du ikke høyre utdanning?

– Det ble ikke sånn. Jeg begynte en gang på statsvitenskap. Der sa de at vi skulle lære hvordan broer ble bygd i samfunnet. Men jeg fant ut at jeg heller ville bygge dem selv, og reiste meg og gikk. Og siden har det gått slag i slag. Jeg har aldri lagt skjul på at jeg er selvlært, og de som ansetter meg er opptatt av hva jeg kan.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.