Vedtok sammenslåing og å sparke rådmannen

Politikk. Tysfjord slås sammen med Narvik og Ballangen og arbeidsavtalen med rådmannen sies opp. Det vedtok kommunestyret i Tysfjord tirsdag. Det første vedtaket kan bli overprøvd av Stortinget, det andre kan havne i retten.  
Kommuenstyrets flertall vil løse rådmann Oddbjørn Nilsen fra arbeidskontrakten. Men han fortsetter å gå på jobb til partene har blitt enige om noe annet. Arkivfoto: Lisa Rypeng

– Vi har gjort et historisk vedtak, konkluderte ordfører Tor Asgeir Johansen (Ap) etter at første sak på gårsdagens kommunestyremøte var unnagjort etter fem timers debatt, flere gruppemøter, to prøvevoteringer og en lang diskusjon om voteringsrekkefølgen. 

Da hadde kommunestyret med elleve mot seks stemmer vedtatt at hele Tysfjord skal slås sammen med Narvik og Ballangen. Om det faktisk vil skje, er også ordføreren usikker på. Fylkesmannen har anbefalt en deling av Tysfjord, slik at vestsiden slås sammen med Hamarøy og østsiden med Narvik og Ballangen.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.