Oslo kommune vil tømme søppelet selv

Energi og miljø. Etter måneder med søppelkaos og Veireno-kritikk er det klart at Oslo kommune overtar søppeltømmingen allerede fra mandag morgen.
Oslo kommune tar over avfallsinnhentingen fra Veiremo. Dette kunngjorde byråd Raymond Johansen (Ap), byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Nguyen (MDG) Berg og Arild Sundberg, konstituert direktør for renovasjonsetaten, på en pressekonferanse i Oslo rådhus søndag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Frykt for at Veireno mandag skulle erklære seg konkurs, fikk byrådet til å hasteinnkalle til en pressekonferanse søndag ettermiddag. Da hadde de allerede forhandlet med avfallshåndteringsselskapet i noen uker.

Veireno drev allerede med tap fordi selskapet måtte doble tallet på sjåfører, men det var ikke før selskapet ble politianmeldt for brudd på arbeidsmiljøloven for tre uker siden at det var juridisk klart at kommunen kunne komme seg ut av kontrakten.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!