Derfor øker eiendomsskatten

Økonomi. Eiendomsskatten har økt med 9 prosent i Kommune-Norge fra 2015 til 2016. – Usosialt, sier økonomiprofessor.
Økonomiprofessor Terje Hansen spår vekst i eiendomsskattene. Det kan ramme dem som har mye gjeld relativt til boligens verdi. Foto: Hallgeir Vågenes/ NTB Scanpix

– Det som skjer, er delvis en konsekvens  av reduksjonen i formuesskatten, som i vesentlig grad er en kommunal skatt. Reduksjonen i formuesskatten kommer i hovedsak de rikeste i Norge til gode. Kommunene kompenserer ved å øke eller innføre eiendomsskatt, som i hovedsak betales av «hvermansen», sier Terje Hansen (NHH).

Tall fra Statistisk Sentralbyrå (SSB) viser at 365 norske kommuner nå krever eiendomsskatt.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.