Griper ikke inn i varslingssak

Styring. Verken Oslos helsebyråd eller fylkeslegen vil gripe inn, selv om Sykehjemsetaten har brukt elleve uker på å undersøke varsel om uforsvarlig behandling av døende pasienter.
Byråd for eldre, helse og sosiale tjenester Inga Marte Thorkildsen (SV) kan ikke svare på om uhelbredelig syke og døende pasienter i Oslo i dag får forsvarlig behandling. Arkivfoto: Magnus K. Bjørke

– Byråden legger opp til at den formelle behandlingen av varslet skal fortsette. Hvis de som undersøker saken finner ut at det er akutt fare for liv og helse, må det selvsagt gjøres noe, sier byrådssekretær Benjamin E. Larsen ved byrådsavdelingen for eldre, helse og sosiale tjenester til Kommunal Rapport.

Thorkildsen setter altså ingen tidsfrist for Sykehjemsetatens behandling av varslet, som er omtalt i Kommunal Rapports ukeavis i dag, og som handler om behandlingen av uhelbredelig syke og døende pasienter. 

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!