Podkast: Hvorfor havner noen på svartelista?

Økonomi. - Politisk unnfallenhet gjør at kommuner forblir på Robek, sier seniorrådgiver Jens-Einar Johansen i denne podkasten.

- Årsaken til at kommuner forblir på Robek er at det ikke er viktig nok for politikerne og administrasjonen. Manglende kompetanse innen kommunalt regnskap og økonomisk styring ser vi ofte i disse kommunene, sier han.

Hør intervjuet i vinduet over.

Robek står for Register om betinget godkjenning og kontroll, og inneholder kommuner som har økonomiske problemer. Kommuner og fylkeskommuner i Robek må ha godkjenning fra Fylkesmannen for å kunne ta opp lån eller inngå leiekontrakter. Budsjettene blir også kontrollert. Mange kommuner forlater lista i år, fordi kommunene hadde så godt økonomisk resultat i 2016.

Johansen snakker, på telefon fra hjemkommunen Vega, med økonomijournalist Maria Lekve om å være kommune på Robek.

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!