Kvalifiserer folk vekk fra sosialen

Kommunebarometeret. Sterk satsing på kvalifiseringsprogrammet er én av årsakene til at Øksnes topper sosialbarometeret for annen gang. 
Svært få går lenge på sosialhjelp i Øksnes, som forsøker å kvalifisere flest mulig til arbeidslivet. Bildet er fra Myre fiskemottak. Arkivbilde: Magnus K. Bjørke

Øksnes kan vise til gode resultater i mange år, og går igjen helt til topps i Kommunebarometeret for sosiale tjenester, slik den gjorde i 2015. Skarpest konkurranse får Øksnes i år fra Verran og Gratangen.

I kommunen i Vesterålen er det få som går lenge på sosialhjelp, og få som har dette som hovedinntekt. Snitt stønadstid er mye lavere enn landsgjennomsnittet. Det gjelder særlig voksne brukere (25-66 år), men også de unge.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.