Valgte tre, sparte 25

Energi og miljø. Politikerne i Frogn kom med en tydelig bestilling da de for fire år siden vedtok å bygge Ullerud Helsebygg: Gjør det bærekraftig, og vi kan akseptere inntil 2 prosent høyere pris på å bygge i massivtre sammenliknet med stål og betong.
Ullerud Helsebygg i Frogn er Norges største helsehus bygd i massivtre. Det åpnes offisielt i september 2017. Sommerfuglene på fasaden er laget av Annika Oskarsson.

Fire etasjer nybygg ruver nå ved golfbanen i Drøbak. Fra noen av enerommene i øverste etasje kan man skimte fjorden og trehusbebyggelsen nede i sentrum.

Men det er lite som ved første øyekast minner om trehus i det som har blitt kommunens største arbeidsplass. Fem gigantiske metallsommerfugler pryder den grå fasaden over inngangspartiet. Bare små partier rundt vinduene er av tre.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.