Elsykler på rød løper

Energi og miljø. Oslo kommune håper på elsykkel-smitte når de nå triller de første uniformerte syklene ut i trafikken.
– Jeg visste ikke at det var oppoverbakke engang, sa finansbyråd Robert Steen (Ap) i Oslo da han prøvesyklet kommunens nye elsykler sammen med ansatte i Østensjø bydel. Foto: Britt Glosvik

For at bydeler og etater i Oslo kommune skal slippe å kjøpe inn elsykler hver og en, har kommunen inngått en felles innkjøpsavtale, en samkjøpsavtale, for alle bydelene. 150 elsykler med egen visuell profil med kommunens logo, kurv og enkel betjening skal nå ut i Oslo-trafikken. Miljødirektoratet har bevilget 1,2 millioner kroner til innkjøpet, og syklene skal brukes av de fleste bydelene og etatene.

– Ved å uniformere syklene, signaliserer vi noe, og vi håper at det vil gi en positiv smitteeffekt. Vi ønsker at folk ikke bare skal sykle til og fra jobb, men også i jobb, sa en stolt finansbyråd, Robert Steen (Ap), da han prøvesyklet de første syklene i Østensjø bydel.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.