Kritisk konflikt, skyhøyt sykefravær og svak behandling av døende

Pleie og omsorg. Høylytt krangling i korridorene og sykefravær på 27 prosent. Situasjonen ved Oslo kommunes eneste lindrende avdeling beskrives som kritisk i en rapport fra KPMG, som mener behandlingen har vært svak – men likevel forsvarlig.
Sykefraværet har skutt i været ved Oslos eneste lindrende avdeling etter at den ble flyttet til Solvang helsehus i fjor. En revisjonsrapport betegner situasjonen som kritisk. Arkivfoto: Terje Lien

Ifølge revisjonsfirmaet er arbeidsmiljøet ved avdeling 4A ved Solvang helsehus preget av langvarige og komplekse konflikter, som skaper mistrivsel på arbeidsplassen. Sykefraværet har i snitt vært på 27 prosent siden den lindrende avdelingen i november i fjor ble flyttet fra et annet sykehjem til Solvang helsehus.

Ett av stridstemaene ved avdelingen er hvor mye smertestillende medisiner pasientene skal få. KPMG har fått opplysninger om at enkelte sykepleiere skal motsatt seg legens forordninger av medisiner. «Dersom dette er tilfellet, kan det være brudd på helsepersonelloven», påpeker KPMG.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.