Mener IKT-kritikken er useriøs

Økonomi. IKT-rapport blir feiltolket til å kritisere kommunesektoren, som trenger tilgang til statens fellesløsninger, mener digitaliseringsdirektør i KS.
Ill.foto: Colourbox.com

Line Richardsen, avdelingsdirektør for digitalisering i KS, er kritisk til hvordan organisasjonen IKT-Norge kritiserer kommunene for mangelfull og forsinket digitalisering som kommer i kjølvannet av konsulentrapporten «IT i praksis 2017». Ifølge rapporten, som ble presentert tidligere denne måneden, bruker ikke kommunene sine data om innbyggerne til å levere tilstrekkelig med tjenester direkte tilpasset og henvendt til den enkelte brukeren.

– Flere av IKT-Norges medlemmer leverer gamle og komplekse løsninger som ikke er tilrettelagt for rask digitalisering fra kommunenes side, sier Richardsen. Hun viser til manglende funksjonalitet og åpenhet i fagsystemene og forsinket eller sperret adgang til statlige fellesløsninger. Blant annet fikk kommunesektoren tilgang til helseportalen helsenorge.no først i fjor, og de startet umiddelbart med å utvikle digitale innbyggertjenester.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.