Ber Kommune-Norge gi 20 kroner per innbygger

Administrasjon. KS ønsker at kommunene og fylkeskommunene skal gi penger til et fond som skal brukes til å lage felles digitale løsninger.
IKT-Norge skapte nylig debatt da de sa at «offentlig sektor, som vi bruker mye, spesielt kommunene, klarer ikke å levere i det hele tatt». Nå ber KS Kommune-Norge om å være med på et spleiselag for å få sving på digitalisering. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

– Et finansieringsfond er helt avgjørende for å nå målene om økt digitalisering i offentlig sektor og utvikling av felles løsninger, sier administrerende direktør Lasse Hansen i KS.

Kommuner og KS har i årevis bedt staten om mer statlig styring av digitaliseringsarbeidet i kommunene. Kommuner har meldt ifra om at de blant annet har problemer med å få IKT-systemene til å snakke sammen mellom forskjellige nivåer, spesielt i helse- og omsorgssektoren.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.