Konflikter fra start i Sør-Aurdal

Jus. Allerede før Håkon Rydland tiltrådte som rådmann i Sør-Aurdal, spurte han ordfører Kåre Helland (Sp) om de burde avslutte arbeidsforholdet.
Sorenskriver Pål Prestesæter og meddommerne Hege Felberg (t.v.) og Marit Dahlborg fikk presentert to svært ulike versjoner av det indre livet i Sør-Aurdal kommune i rettssaken for Valdres tingrett tirsdag. Til høyre ordfører Kåre Helland (Sp) og hans advokat Øyvind Gjelstad. Foto: Geir Helge Skattebo

Det kom fram i Valdres tingrett tirsdag, da de to ga sine partsforklaringer i rettssaken Rydland har anlagt mot sin tidligere arbeidsgiver. Han krever at oppsigelsen av ham kjennes ugyldig, samt erstatning og oppreisning. 

Ordføreren og den tidligere rådmannen i Sør-Aurdal ga forskjellige versjoner om det meste, da de tirsdag forklarte seg for Valdres tingrett. Ikke engang hvem av dem som tok initiativ til at Rydland skulle søke den ledige rådmannsjobben i Sør-Aurdal, er de to enige om.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.