– Ingen respekt for rådmannen

Jus. – Den største forskjellen mellom Vestre Slidre og Sør-Aurdal er respekten for rådmannens autoritet, sa eksrådmann Håkon Rydland i Valdres tingrett.
Håkon Rydland (t.v.) avgir sin forklaring for Valdres tingrett i formiddag. Her står han sammen med sin advokat Jostein Nordbø før retten ble satt mandag. Til høyre sorenskriver Pål Prestesæter, som leder rettsforhandlingene. Foto: Geir Helge Skattebo, avisa Valdres

Håkon Rydland var rådmann i Vestre Slidre i to år før han søkte og fikk tilsvarende stilling i Sør-Aurdal. Han tiltrådte som rådmann i Sør-Aurdal 1. august 2016 og ble oppsagt 9. mars i år. Oppsigelsen er fra kommunens side begrunnet blant annet med “til dels vanskelig samarbeidsklima” og “uheldige konkrete situasjoner og hendelser”.

– I Vestre Slidre blir det respektert at administrasjonen har plikt og rett til å utrede forslag til politisk behandling uten at politikerne har pålagt en hva en skal mene om ulike ting, sa Rydland, da han tirsdag morgen startet sin forklaring for Valdres tingrett.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.