Sigrid sykler for VM-gull

Video. Mens verdens raskeste syklister jakter etter gull i Bergen, trør samtidig godt over 1.100 deltakere i fem land til for å vinne historiens første sykkel-VM for eldre.

Ved Filten serviceboliger i Drammen heies 18 deltakere fram til gull med både «tio tusen røda rosor» og norske flagg. Her tråkkes det både for individuelle seire og for lagseier. Deltakerne i konkurransen sier at de har fått bedre kondis og økt apetitt, og at de også har blitt sterkere i ben og armer etter at de begynte å sykle.

– Når de sykler, er det mye latter og samtaler underveis. Her en dag var det en som begynte å snakke om ei dame han engang kjente i Tvedestrand. Slik er syklingen også kognitiv trening, sier koordinator for aktiv omsorg ved Filten, Lena Nilsen.

– Dette er veldig sprekt og veldig fint for en revmatiker, sier Sigrid Drag, som synes hun har blitt mer «lealaus» etter at hun bli med i konkurransen.

Her kan du se og høre hvordan Sigrid jobber seg fram mot en VM-seier.

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.