Ble veiledet om revisjonens rolle

Styring. – Kommunestyret har det overordnete ansvar for at kommunen har et fungerende kontrollsystem. Det understreket Fylkesmannens jurist overfor ordførere, kontrollutvalg og revisjonen i Valdres.
Jurist Mette Rundsveen hos Fylkesmannen i Oppland veiledet tirsdag kommunerevisjonen og de seks kommunene i Valdres om regelverk og rolleforståelse. På første benk satt ledelsen i Kommunerevisjon IKS: F.v. leder av representantskapet Reidar Schlytter, som også er kontrollutvalgsleder i Sør-Aurdal og sekretær for kontrollutvalget i fire andre Valdres-kommuner, styrets nestleder Ottar Martinsen, revisjonssjef Åge Sandsengen, forvaltningsrevisor Dagny Thon Hovrud og styreleder Frantz Mietle. Foto: Marte Danbolt

Fylkesmannen hadde invitert de seks kommunene i Valdres og Kommunerevisjonen IKS til felles møte på Fagernes tirsdag. Rundt 40 representanter – med ordførere og kontrollutvalgsledere i spissen – møtte opp for å bli veiledet om kapittel 12 i kommuneloven – regelverket for tilsyn og kontroll, samt revisjon. 

Bakgrunnen er flere saker i media og mange henvendelser til Fylkesmannen, både fra kommunene og Kommunerevisjonen IKS, fortalte avdelingsdirektør Asbjørn Lund.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!