Kjemper mot milliardtap

Statsbudsjett. De berørte kommunene ber Stortinget stanse regjeringens forslag til milliardinnstramming i eiendomsskatt på verk og bruk. 
Kommunene kjempet for å beholde eiendomsskatt på verk og bruk på høring i Stortinget i dag: Tysvær-ordfører Sigmund Lier (Ap), Lindås-ordfører Astrid Aarhus Byrknes (KrF), Høyanger-ordfører Petter Sortland (Ap), Sunndal-ordfører Ståle Refsti (Ap) og LVK-leder Torfinn Opheim. Foto: Jan Inge Krossli

De ga klar beskjed til finanskomiteen på Stortinget i dag, de om lag halvparten av kommunene som rammes av regjeringens foreslåtte innstramminger i eiendomsskatt på verk og bruk.

I høringen om skatt- og avgiftsproposisjonen i statsbudsjettet var de representert ved interesseorganisasjonene Landssamanslutninga av Vasskraftkommunar (LVK), Nettverk for petroleumskommunar og Norske industrikommuner. 

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.