Daglig leder Åge Sandsengen (t.h.) i Kommunerevisjon IKS skal ikke ha informert styreleder Frantz Mietle om brevet han fikk fra Finanstilsynet i 2013. Foto: Marte Danbolt
Daglig leder Åge Sandsengen (t.h.) i Kommunerevisjon IKS skal ikke ha informert styreleder Frantz Mietle om brevet han fikk fra Finanstilsynet i 2013. Foto: Marte Danbolt
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Fikk korreks av Finanstilsynet i 2013 – fortsatte i fire år til

Samarbeidet mellom Kommunerevisjon IKS og revisjonssjefens private virksomhet er en omgåelse av revisorloven, ga Finanstilsynet beskjed om i 2013. Først i høst ble det avviklet.

«Vi ber Dem innrette virksomheten i enkeltpersonforetaket i samsvar med det overstående». Slik avslutter Finanstilsynet et brev til registrert revisor Åge Sandsengen 21. juni 2013.

Kommunerevisjon IKS

Åge Sandsengen er daglig leder og revisjonssjef i Kommunrevisjon IKS, som eies av de 12 kommunene i Valdres og Hallingdal.

Selskapet utfører regnskapsrevisjon og forvaltningsrevisjon for de samme kommunene.

Sandsengen driver også et privat enkeltmannsfirma, Registrert revisor Åge Sandsengen.

Det private firmaet har siden 2004 vært revisor for JotunKraft AS og Retura Val-Hall AS, samt noen stiftelser.

Retura Val-Hall AS eies av de 12 samme kommunene, gjennom Valdres Kommunale Renovasjon IKS og Hallingdal Renovasjon IKS.

JotunKraft AS eies indirekte av Vang kommune i Valdres.

I perioden 2004-2016 har Kommunerevisjon IKS  fakturert og fått inntektene fra Sandsengens private revisjonsoppdrag. Oppdragene er utført av Sandsengen og andre medarbeidere i det interkommunale selskapet.

Dette til tross for at det interkommunale revisjonsselskapet etter revisjonsloven ikke har lov til å revidere aksjeselskaper.